Time 4 you heeft een breed aanbod aan behandelingen. Zo kun je kiezen voor een ontspanningsmassage, maar bijvoorbeeld ook voetreflex. 


Houd er rekening mee dat ik een gediplomeerd masseur Reflexoloog ben en geen arts/dokter. Het is belangrijk om te weten dat de massages en behandelingen die ik aanbied geen vervanger zijn voor de reguliere behandelmethoden van een arts/dokter of een andere therapeut, die iemand eventueel nodig heeft.

Het is wel zo dat ook de reguliere geneeskunde inmiddels erkent dat gezond zijn betekent dat je lichaam en geest in balans moeten zijn en daarbij kan ik je helpen!

 

Kijk gerust een tussen de massages die ik aanbied, voor vragen kun je altijd contact opnemen met mij. 

Massages

Hotstone massage

Bij een hotstone Massage ervaar je een diepe ontspanning door de traditionele geneeskunst van hete stenen. De rustgevende warmte verwent jou en je lichaam en verleidt je op een hele bijzondere manier. De hete stenen worden op de enegergiebanen op je lichaam geplaatst. De warmte van de stenen in combinatie met de zachte aanrakingen en krachtige massagebewegingen laten je de magie van de vulkanische stenen voelen. Er ontstaat een ongelooflijk aangenaam en rustgevend gevoel. Als echte "Alleskunner" biedt de hotstone massage u een heerlijk wellnessprogramma van hoge klasse

 

Hotstone massage kan onder andere helpen bij:
- Stimulatie van je bloedsomloop
- Activatie stofwisseling en immuunsysteem
- Stimuleert de lymfestroom
- Vrijgave van diepe spierpanning en spierpijn
- Kalmerende werking bij stress
- Verbetering van chronische koude handen en voeten
- Verbetering bij slaapstroornissen

Voetreflex

Voetreflexologie is een alternatieve behandelwijze die ervan uit gaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. De reflexologie deelt de voetzool in zones in, die corresponderen met delen in het lichaam zoals het hart, de lever enz. De massage van deze zones heeft als gevolg dat men een onbelemmerde energiedoorstroming in het hele lichaam krijgt of behoud. Energiedoorstroming is de basis van onze gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk. Tijdens en na een behandeling reflexologie is over het algemeen zo dat de doorbloeding en het algeheel functioneren van een of meerdere organen toeneemt of verbetert. Spanningen binnen bepaalde gebieden worden verminderd, terwijl het lijkt alsof bestaande blokkades geheel of gedeeltelijk worden doorbroken. Juiste deze blokkades zijn vaak de oorzaak van lichamelijk en (soms) ook geestelijke klachten. Zo’n blokkade leidt op zichzelf al tot een verstoring van het evenwicht in het lichaam. Wordt het geblokkeerde punt in het lichaam m.b.v. reflexologie gemasseerd, dan vermindert of verdwijnt de blokkade meestal en kan het betreffende orgaan beter functioneren. 

 

Voetreflex kan bij volwassenen onder andere helpen bij:
- Het dragelijker maken van psychische klachten zoals o.a. stress, moeilijk kunnen ontspannen, slecht slapen, negatief denken, vermoeidheid, piekeren.
- Het verzachten van lichamelijke klachten, zoals o.a. hoofdpijn, rugpijn, maagpijn, gespannen nek en schouders. 
- Het verzachten van pijnen als gevolg van chronische ziekten, zoals bv reuma.
- Het verminderen van spanning/stress.
- Omgaan met hooggevoeligheid (HSP).
- Afvalstoffen worden uit het lichaam geleid.
- Men heeft meer energie, voelt zich beter, blijer en meer ontspannen.

 

Kinderen in balans door voetreflexologie
Uit onderzoek is gebleken dat voetreflex ook bij kinderen helend en rustgevend werkt, kinderen ervaren een behandeling vaak als lekker ontspannend! Behandelingen van kinderen duren 45 minuten, altijd in bijzijn van de ouder(s) of verzorger(s).

 

Voetreflex kan bij kinderen onder andere helpen bij:
- Buikklachten
- Problemen met concentreren
- Hooggevoelige (HSP)/paranormale kinderen
- Gebrek aan zelfvertrouwen
- Vermoeidheidsklachten
- Eetproblemen
- Hoofdpijn
- Slecht slapen/bedplassen
- ADHD/ADD

Thai deep tissue

Zit je gedurende een langere tijd in een slechte houding of wellicht heb je last van stress, zorgen, angst, ongerustheid of frustratie? Dan ben je onopgemerkt je spieren aan het verkrampen! Ook kun je last krijgen van bindweefsel i.c.m. lange autoritten of gebrek aan beweging.

Een Thai deep tissue massage is een krachtige massagevorm die een diepe uitwerking heeft op het lichaam. Tijdens deze massage gaat de aandacht niet alleen naar de spieren, maar ook naar het bindweefsel rondom de spieren.  Er zal diep gewerkt worden op de spieren. Waardoor de energiestroom geoptimaliseerd wordt en stress en spanning verminderen.

De massage biedt veel gezondheidsvoordelen. Wanneer spieren continu verkrampt zijn, is de bloedsomloop en zuurstof plaatselijk geblokkeerd. Door middel van deze massage, zou je een blokkade kunnen opheffen. Ontstekingen en emotionele spanning kunnen littekenweefsel en verklevingen veroorzaken. Deze massage heeft tot doel dit los te maken. Verder kan de massage bijdragen aan het herstel van sportblessures. Ook voor mensen met chronische stress is de massage aan te raden. Hierbij kun je denken aan hoofdpijn, gespannen spieren, pijnlijke schouders, stijve nek, etc. Een deep tissue massage geeft over het algemeen een grote verlichting van deze klachten.

Na deze massage is het aangeraden om heel veel water te drinken. Er kunnen namelijk opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt uw lichaam om de afvalstoffen kwijt te raken.

 

Deep tissue massage kan onder andere helpen bij:
- Rode vlekken, je huid wordt er minder slap van.
- Huidveroudering
- Rokershuid
- Diepe ontspanning

Thai aroma massage

De Thai aroma massage is een ontspannen wellness massage, van het hoofd, tot de vingertoppen, tot de voeten.. De massage stamt af van de traditionele Thaise massage, maar acupressuur en stretching zijn weggelaten. Het toegepaste massageritme is de basis van ontspanning. Door verschillende oliën tegelijkertijd te gebruiken, wordt fysieke en mentale ontspanning bevorderd. Ik gebruik zuivere, hoogwaardige essentiële oliën.

 

Thai aroma massage kan onder andere helpen bij:
- Reductie van stress en gifstoffen
- Een versterkend, harmoniserend effect en revitaliserend
- Mobiliseert de stofwisseling
- Versterkt en ondersteunt het immuunsysteem

Hoofd Access-Bars

Wil je even stoppen met je gedachten carrousel en rust in je hoofd krijgen? ​De Access-Bars zijn 32 punten op het hoofd die als ze zacht worden aangeraakt, een positieve verandering in de hersenen stimuleren en stress, belastende gedachten en emoties afvoeren. Een rustgevend lichaamsproces dat  je uitnodigt om je gedachten te zuiveren en je leven vorm te geven volgens jou eigen ideeën, het oude los te laten en jou uit te nodigen in je nieuwe leven. Tijdens een Access-Bars behandeling kom je in een diepe staat van ontspanning. ​​

 

Een Access-Bars massage kan bij volwassenen onder andere helpen bij:
- Beter omgaan met angst en/of verdriet
- Beter omgaan met stress en meer stressbestendigheid
- Meer rust in je hoofd, weg uit de gedachtencarrousel
- Oude gedragspatronen beperkingen en loslaten
- Blokkades loslaten
- Mentale verbetering
- Aanzienlijke toename van het geluksgevoel
- Verhoging en promotie van gezondheid en kwaliteit van leven

 

Kinderen en een Acces-Bars massage
Ook kinderen kunnen positieve verandering in de hersenen stimuleren, stress en belastende gedachten en emoties afvoeren door middel van een Acces-Bars massage. Behandelingen van kinderen duren 30 tot 45 minuten, altijd in bijzijn van de ouder(s) of verzorger(s).

 

Een Ascess-Bars massage kan bij kinderen onder andere helpen bij:
- Concentratie van kinderen
- Het verminderen van toets en examen stress

 

Warmte kruiden stempel

De Thaise kruidenstempel massage bestaat uit een aantal handelingen. Allereerst worden rug en schouders met warme Thaise kruidenbuidels gemasseerd. De Thaise kruidenmix bevat o.a. Borneol & Camphor, Citroengras, het blad en de vrucht van kaffier, Tumeric en kaffir limoen. Deze kruidenmix heeft een reinigend, verwarmend en kalmerend effect. Daarop volgt een ontspannende oliemassage van de rug en of benen en de laatste restjes spanning vloeien weg bij de hoofdmassage.

 

Warmte kruiden stempel kan onder andere helpen bij:
- Verlichting van spierpijn
- Allerlei vormen van reuma, fibromyalgie, jicht en spierdystrofie
- Bevordering van het afvoeren van afvalstoffen
- Bevordering gewicht verlies
- Bevordering vocht afdrijven
- Gezonder lichaam

Chi wit ontspanningsmassage

Een zachte ontspannings massage van de rug, achterbenen en voeten  die je niet wilt missen. Met verschillende technieken uit Thailand, Vietnam en Indië waardoor je heerlijk kunt ontspannen.

Een Chi wit ontspanningsmassage kan onder andere helpen bij:
- Heerlijk ontspannen "me time" momentje

Bamboe massage met 5 elementen

Deze massage zorgt voor een diepe ontspanning voor het hele lichaam. De bamboe massage is een holistische massagebehandeling die kan terugblikken op vijfduizend jaar geschiedenis. De oorsprong ligt in Thailand, Indonesië, China en Mauritius. Vroeger werd de bamboe massage door sommige bevolkingsgroepen als een nationaal  ritueel beschouwd. De bamboe werd gezien als een heilige plant die een lang leven schenkt. De bamboe massage wordt gecombineerd met manuele lichaamsmassage en is gebaseerd op de 5 elementen: Aarde, hout, vuur, water en metaal.

Ieder Element staat voor een levenskwaliteit en is met bepaalde organen van het lichaam verbonden.

Deze massage brengt de lagen van het lichaam weer in balans, doormiddel van de kloppen, kneden en strijken. Deze verschillende technieken zorgen ervoor dat zelfs diepgewortelde spanningen worden losgelaten op een eenvoudige manier. Spieren, triggerpoints, fascia, reflexzones en meridianen worden met speciale handbewegingen gestimuleerd en positief beïnvloed. Tijdens de massage ervaart u een heerlijke diepe ontspanning en krijgt u nieuwe energie. Een bamboe massage is een buitengewone ontspanningservaring voor lichaam, geest en ziel.

 

Trakteer uzelf op een pauze in het dagelijkse leven en dompel uzelf -  een paar uur - onder in een exotische wereld uit het Verre Oosten die alleen het beste voor heeft met uw lichaam.

 

De Bamboe massage kan onder andere helpen bij:
- Versoepeling van lokale spanningen
- Stimuleren van de bloedsomloop
- Een verbeterde lymfestroom
- Ontspanning van verhard bindweefsel
- Opheffen van spierblokkades
- Stressvermindering
- Innerlijke belangs

Hoofdpijn massage om hoofdpijn te verzachten/verminderen

Een Hoofdpijnmassage is misschien wel geschikt voor jou als je regelmatig last hebt van (of gevoelig bent voor) spanningshoofdpijn, migraine, hoofdpijn door verkoudheid of hoofdpijn in combinatie met darmklachten. Elke soort hoofdpijn heeft zijn eigen massage behandeling. Bij migraine krijg je dus een andere massage dan bij bijvoorbeeld spanningshoofdpijn. De hoofd massage wordt helemaal op jou afgestemd, je wordt heerlijk gemasseerd met massage-olie die extra onderstenend werkt om de hoofdpijn te verlichten. Ook geef ik je graag aanvullende adviezen om de hoofdpijn te verminderen.


Herken jij 1 of meerdere van onderstaande klachten bij jezelf? Dan zou een hoofdpijn massage misschien wel iets voor jou kunnen zijn.

- Je hebt last van gespannen nek- en schouderspieren. 
Je voelt dat de pijn vanuit je nek en schouders doortrekt naar je hoofd. Dit komt bijvoorbeeld door een verkeerde houding, veel computer werkzaamheden of stress. Of je bent een bezige bij en je neemt weinig tijd voor ontspanning. Je voelt een drukkende pijn aan beide zijden van je hoofd of de bovenkant van je nek. Soms voel je een strakke band om je hoofd of je bent misselijk.
- Jouw hoofdpijn heeft een duidelijk begin en een einde. 
Waarbij de pijn aan één kant van het hoofd zit. De hoofdpijn is zeer intens en gaat vaak samen met misselijkheid en braken. Tijdens zo’n aanval wil je eigenlijk alleen maar in het donker liggen, zonder geluid.
- Je bent vaak verkouden en krijgt hoofdpijn door verstopte holtes.
- Of je hebt last van je darmen in combinatie met hoofdpijn. 
Bijvoorbeeld bij verstopping.

Hoofdpijn massage kan onder andere helpen bij:
- Energie/spanningen te verminderen
- Spieren in je hoofd, schouders en nek te ontspannen
- Diepe ontspanning
- Geeft je rust
- Je evenwicht weer terug te vinden

Je hoeft niet perse hoofdpijn te hebben op het moment dat de afspraak plaatsvindt. Vaak boeken mensen ook een hoofdpijn massage in een drukke en/of stressvolle periode om hoofdpijn te voorkomen.

Metamorfose massage

Metamorphose massage is een zachte massage. In de baarmoeder nemen we - onbewust – al verschillende patronen en angsten over van de buitenwereld, vooral van de moeder, maar dit kan ook van de vader zijn. Dit laat een afdruk achter op het kind in het onderbewustzijn, ook wel de “prenatale afdruk” genoemd. Het gaat over levenspatronen die we in de baarmoeder hebben gevormd of die binnen de familie zijn doorgegeven. We hebben dus vaak al iets overgenomen dat niet van ons is, terwijl we nog heel jong zijn. Dit kan soms onbewust voor belemmeringen zorgen. Door middel van een metamorfose massage is het mogelijk om achteraf de tijdsstructuur tussen zwangerschap en de geboorte los te maken en zo geleidelijk de blokkadepatronen te laten verdwijnen. De metamorfosebehandeling is een uiterst zachte massage van de reflexzones van de wervelkolom, voeten, handen en hoofd. Het is een heerlijke rustgevende massage die voor een diepe ontspanning zorgt en veel kan doen, zonder dat je zelf iets hoeft te doen.

 

Een metamorphose massage kan bij volwassenen onder andere helpen bij:
- Chronische vermoeidheid
- “op een kruispunt in het leven” zoals bijvoorbeeld: huwelijk of scheiding
- Stress gerelateerde symptomen zoals bijvoorbeeld een burn-out
- Chronische vermoeidheid
- verslavingen
- Angsten
- ADHD/ADD
- Concentratiestoornissen
- Vaste patronen loslaten

Een metamorphose massage kan bij kinderen ook een positieve werking hebben. Baby’s, peuters en kinderen kunnen ook bij mij terecht voor een behandeling. Behandelingen van kinderen duren 45 minuten, altijd in bijzijn van de ouder(s) of verzorger(s).

Een metamorphose massage kan voor kinderen onder andere helpen bij:
- Kinderen die een moeilijke, traumatiserende gebeurtenissen hebben meegemaakt, zoals bijvoorbeeld een traumatische bevalling.
- ADHD/ADD
- Het verlichten van buikkrampen
- Faal angst
- Bedplassen  
- Concentratiestoornissen

Magnetiseren (stoel behandeling)

In het kort uitgelegd is magnetiseren klachten d.m.v. handoplegging verminderen. Dit is een korte behandeling waarbij je op een stoel zit
Al na 1 behandeling kunnen resultaten worden bereikt

Reiki healing

Reiki is een andere naam voor universele levensenergie. Het is eigenlijk gewoon de energie waaruit alles bestaat; alles in en om ons heen bevat deze levensenergie. Reiki is een techniek waarmee de beoefenaar zijn/haar handen op het lichaam legt en zo fungeert als kanaal waar de energie door heen stroomt. Er komt energie beschikbaar die je helpt om weer meer in balans te komen. Reiki werkt op lichamelijk, geestelijk, spiritueel en emotioneel niveau en helpt blokkades op te heffen die zich in de loop van de tijd in je lichaam en geest hebben gevormd, door bijvoorbeeld heftige emoties, stress of andere oorzaken. Deze blokkades hopen zich op en blokkeren de vrije doorstroom van de levensenergie in je energiebanen, waardoor er klachten en ziekten kunnen ontstaan. Reiki zorgt ervoor dat de energie weer vrij kan stromen. Reiki stimuleert het zelf-herstellend vermogen en geeft een innerlijk rust tijdens de behandeling. Meestal voel je de energie op de plekken waar de handen liggen, maar de Reiki gaat daar naartoe waar het nodig is en je kan het dan ook op andere plekken ervaren. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld warmte of koude sensaties ervaart of tintelingen voelt. Afhankelijk van de klachten zal de ene plek wat korter of langer dan de andere aangeraakt worden. De energie stroomt op natuurlijke wijze naar de plekken die het nodig hebben. Vooraf aan de sessie en na de sessie is er ruimte voor een gesprek. Verder hoef je niets te doen; openstaan voor de ervaring is voldoende. Na de sessie is het een aanrader om water te drinken, dit omdat het helpt de losgekomen afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

 

Reiki healing kan onder andere helpen bij:
De verbetering van uiteenlopende klachten zoals bijvoorbeeld: hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, slapeloosheid, huidproblemen, spierpijn, stress, somberheid, angsten en nog veel meer.

Combinatie massages

Deze massages kunnen worden uitgevoerd in combinatie met de massages hierboven.

Cupping massage

Een cup wordt op de met druivenpitolie ingesmeerde huid geplaatst en door middel van indrukken wordt de cup vacuüm gezogen. Via de huidreflexzones worden inwendige organen gestimuleerd, tevens verlies je ook afvalstoffen hierdoor.  Ook spierverharding kan worden verlicht door deze massage. Het zorgvuldig bewegen in verschillende gebieden, zorgt voor een sterke doorbloeding bevorderende werking. Na een cupping massage kunnen roodachtige of blauwgekleurde delen van de huid verschijnen. Deze plekjes verdwijnen vanzelf binnen een paar dagen.

Een cupping massage kan onder andere helpen bij:
- Verlichting van spierspanning
- Stimulering van de stofwisseling
- Ontstekingsremmend
- Stimulering van de bloedsomloop
- Versterking van het immuunsysteem
- Vermindering van cellulitis
- Het verzachten en strakker maken van de huid
- Stimulering van de lymfestroom
- Reuma
- Migraine en spanningshoofdpijn
- Menstruatie klachten

Chinese hoofd, nek en schouder massage

Deze heerlijke massage verbetert het algemene welzijn en stelt je in staat jou natuurlijk evenwicht te hervinden. De laatste rest spanningen worden losgelaten. Deze massage is vooral geliefd bij mensen die veel achter de computer werken, autorijden rijden of gestrest zijn door het werk.  

Thaise gezicht massage

Ook dit is een heerlijke massage die het algemene welzijn verbetert en stelt je in staat jou natuurlijk evenwicht te hervinden. De laatste rest spanningen worden losgelaten. Deze massage is vooral geliefd bij mensen die veel achter de computer werken, autorijden rijden of gestrest zijn door het werk.  

Wanneer je helaas niet voor een massage kunt kiezen:
- Als u zwanger bent
- Bij hartaandoeningen
- Bij mensen met pacemaker, ICD kastje of DBS-therapie volgen.
- Bij acute veneuze ziekten
- Mensen die aan een ernstige ziekte of infectie lijden met hoge koorts.
- Mensen die lijden aan ontstekende processen in de bloed- en lymfvaten.
- Bij huidverwondingen, traumatische verwondingen
- Bij koortsachtige ziekten
- Bij acute ontstekingen
- Bij tumoren
- Bij nabestralingstherapie


Wanneer je beter even contact op kunt nemen:
- Bij gebruik van bloedverdunners
- Bij verhoogde neiging tot bloeden
- Bij matige tot ernstige depressies
- Bij ernstige psychische aandoeningen zoals schizofrenie/neuroses.
- Bij allergische veranderingen in de huid
- Oedeem
- Bij suikerziekte
- Bij huidveranderingen na cortisone behandeling
- Bij botox
- Bij verse verwondingen
- Bij zonnebrand en brandwonden
- Bij moedervlekken
- Bij spataderen
- Mensen met een verslaving aan drugs of alcohol